REZULTATI FOTONATEČAJA 2018 »POTOVATI JE ŽIVETI – TO TRAVEL IS TO LIVE«

Hvala vsem, ki ste prispevali svojo fotografijo in čestitke nagrajencem! 

Dragi popotnik, ljubitelj fotografije.

Življenje je potovanje. Postani del skupnosti popotnikov, ki potujejo drugače – Potujejo, Mislijo in Delijo – in pošlji svojo fotografijo, ki bo lahko na ogled obiskovalcem že petega festivala popotnikov in popotniškega novinarstva Bivak, ki bo 13.10. v Ljubljani.

S fotonatečajem na temo »Potovati je živeti« te želimo spodbuditi, da se ozreš okoli sebe, se zazreš skozi fotoaparat in s pomočjo naslednjih vodil ustvariš svojo fotografijo za natečaj:

  • Kako lahko s fotografijo najbolje uprizoriš povezavo med popotovanji in življenjem?

  • Kaj mi pomenijo potovanja oz. kako razumem pomen potovanja?

  • Kaj me potovanja naučijo, kako mi širijo obzorja?

  • Kakšne občutke mi vzbujajo potovanja?

  • Prikaži pestrost in barvitost življenja, kaos in lepoto sveta!

p.s. Za malo večji izziv: Ustvari fotografijo, s katero lahko pomagaš izboljšati oz. pozitivno vplivaš na življenje ljudi v njihovem lokalnem okolju.

Fotografijo na tematiko Potovati je živeti lahko pošlješ do četrtka 11.10.2018, obvezno pa ji dodaj tudi komentar.

Zmagovalci bodo objavljeni na spletni strani festivala Bivak, izbrane fotografije pa bodo predstavljene na partnerskih spletnih straneh in razstavljene na letošnjem popotniškem festivalu Bivak V.

Avtorje prvih treh izbranih fotografij čakajo privlačne popotniške nagrade:

1. nagrada: 20-urni skupinski tečaj po izbiri: španščina, ruščina, turščina, izboljšaj angleščino, francoščina, nemščina: jezikovno-mesto.com/jeziki
2. nagrada: Letna naročnina na revijo Svet in Ljudje, svetinljudje.si
3.nagrada: Joga blazina PrAna ECO, https://www.jogaline.si/joga-podloga-eco-prana 

Vsak udeleženec lahko sodeluje z eno ali največ dvema fotografijama tako v črno-beli kot v barvni tehniki, ki bosta ocenjevani ločeno. Fotografije morate poslati v formatu JPEG z velikostjo daljše stranice 2000 slikovnih pik v ločljivosti 240–300dpi. V natečaju bodo sodelovale vse prispele fotografije, ki bodo nagovarjale temo natečaja in ustrezale tehničnim pogojem. Zmagovalne fotografije bo izbrala žirija festivala Bivak V.

Popotniško novinarstvo (Backpack Journalism) krepi kritično razmišljanje in družbeno aktivacijo, v prvi vrsti mladih. Spodbuja neodvisna popotovanja in zavestno opazovanje sveta, zavzemanje stališč do družbenih vprašanj in smiselno uporabo sodobnih medijev.

A webform by Podio - click here to get yours